SVALBARD

EN FOTOGRAFISK EXPEDITION I ARKTIS

SVALBARD
– EN FOTOGRAFISK EXPEDITION I ARKTIS


Vårt fokus kommer att ligga på djurlivet, och vi hoppas på möten med valrossar, sälar, polarrävar, renar och sist men inte minst Kungen av Arktis; isbjörnen. Vid den här tiden på året har också fåglarna återvänt till Arktis i stora mängder för att häcka. Det finns även chans att se val, såsom tillexempel sillval, minkval, knölval eller till och med blåval. Vi kommer njuta av midnattsolens ljus och det storslagna landskapet. Så här tidigt på säsongen har inte alla isflak hunnit smälta bort och även bergen kan vara täckta av snö.

Vi reser med ett mindre isförstärkt fartyg, med lågt däck som tar 12 passagerare. Att vara en liten grupp är en stor fördel både fotografiskt och upplevelsemässigt sett. Vi kommer att använda två zodiacs (gummibåtar) för att komma ännu närmre djurlivet, och med hjälp av dem kan vi också göra landstigningar.

Besättningen kommer att ta väl hand om oss under resans gång och vi kommer ha tillgång till två erfarna, engagerade och mycket kunniga guider. 

SVALBARD 18-27/6 2017

Årets arktiska expedition överträffade alla förväntningar. Deltagarna fick uppleva isbjörnar, blåvalar, knölvalar, sälar och valrossar på mycket nära hål. Fågellivet var rikt vi fångade samtliga arktiska arter på bild. Vädret var på vår sida och vi kunde njuta av spegelblankt hav, dimma och vackert ljus. Stort och varmt tack till alla underbara deltagare, till den fantastiska besättningen på MS Origo och till våra otroligt kunniga och härliga guider Oscar och Yves från Vega Expeditons. Nedan lite bilder bakom kulisserna från årets fotografiska expedition.